RTV sutra pušta u etar internetski Omladinski radio

Na "O radiju" neće biti "teških i ozbiljnih vesti", jer "toga ima dovoljno" pa će program biti fokusiran pre svega na muzičke sadržaje i na urbane priče

08. jul 2014

Radio-televizija Vojvodine od sutra pokreće eksperimentalni program Omladinskog internetskog „O radija“, a taj program biće posvećen pre svega muzičkom festivalu Egzit (Exit), koji se u Novom Sadu održava od 10. d0 13. jula.

Glavni urednik „O radija“ Predrag Novković rekao je da u narednim danima slušaoci mogu očekivati i gostovanja izvođača na festivalu.

„Ovo je pravo vreme da počnemo sa programom, jer je u pitanju nova vrsta medija koju pokušavamo da osvojimo, odnosno internetski radio. To je dobar način da se približimo mlađoj publici i pokušamo da ponudimo zanimljive sadržaje“, rekao je Novković.

Prema njegovim rečima, na „O radiju“ neće biti „teških i ozbiljnih vesti“, jer „toga ima dovoljno“ pa će program biti fokusiran pre svega na muzičke sadržaje i na urbane priče.

Dodao je da će program biti dvojezičan – na srpskom i na engleskom jeziku i naveo da će se sve informacije od sutra moći dobiti na sajtu www.oradio.rs, gde će moći i da se sluša program tog radija.

Novković je najavio i da se, nakon Egzita, redakcija „O radija“ seli u Budvu, odakle će prenositi Sea Dance festival.

„Sagledaćemo šta smo dobro, a što loše uradili i onda je planirano da na jesen, tačnije u novembru, startujemo u punoj programskoj šemi“, rekao je Novković.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga