RTV: Otrov za pse na ulicama Novog Sada

Otrova ima na različitim mestima u gradu, a vlasnici pasa treba da ih vode na povocu i da im stavljaju brnjicu, i da više šetaju po asfaltu

28. jan 2013

Na više mesta u Novom Sadu neko je postavio otrov za pse, a više vlasnika javilo se zbog toga veterinaru sa svojim kućnim ljubimcima, javila je danas Radio-televizia Vojvodine (RTV).

„Javilo mi se šest vlasnika kućnih ljubimaca, a psi su imali istu kliničku sliku. Svi su nedugo posle šetnje, posle nekih 10 minuta, počeli da se jako tresu, da se nekoordinisano kreću i da jako balave“, ispričao je veterinar Ivan Fenjec za RTV.

Dodao je da su psi imali lakše i teže posledice, u zavisnosti od veličine psa i količine unetog otrova. Fenjec je naveo da je reč o otrovu koji brzo deluje i koji zahteva brzu i odgovarajuću pomoć veterinara. „Ne znamo koji je otrov u pitanju, već dajemo odgovarajuću simptomatsku terapiju“, kazao je ovaj veterinar. Dodao je da prema prvim istraživanjima, otrova ima na različitim mestima u gradu i poručio vlasnicima pasa da ih vode na povocu i da im stavljaju brnjicu, i da više šetaju po asfaltu.

Načelnik Komunalne policije Miroslav Laketić rekao je da su sve informacije u vezi sa ovim slučajem prosleđene dežurnom veterinarskom inspektoru. „Ne mogu da potvrdim da li je u pitanju otrov ili ne, dok se ne završe odgovarajuća ispitivanja“, rekao je Laketić.

Građani Novog Sada već nekoliko dana na društvenim internetskim mrežama razmenjuju informacije i fotografije o navodnom otrovu za pse. Na pojedinim lokacijama u gradu, Novosađani su istakli i upozorenja na kojima, pored crteža psa, stoji i upozorenje: „Oprez! Bačen otrov!“

(Autonomija/RTV) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga