RTV obeležava 40 godina televizije, i dalje bez svoje zgrade

Pogledajte aktuelne snimke ruševina zgrade televizije na Mišeluku

29. nov 2015

Radiotelevizija Vojvodine (RTV) ovog vikenda obeležava 40 godina od osnivanja televizije, 50 godina postojanja Studija M i prvi rođendan omladinskog internetskog O radija.

Televizija Vojvodine i ovaj rođendan je dočekala u neadekvatnom prostoru iznajmljene zgrade Naftne industrije Srbije, jer joj je zgrada srušena u NATO bombardovanju 1999. godine.

RTV je prikazao i aktuelne snimke ruševina zgrade televizije na Mišeluku.

Generalni direktor RTV-a Srđan Mihajlović rekao je jubijela da ova medijska kuća danas stvara program koji po sadržaju, kavalitetu i standardu ispunjava sve uslove koje postavlja jedan pravi javni servis.

Prema njegovim rečima, javni servis je evropska i civilizacijska vrednost i jedan od stubova demokratije.

Kada je reč o TV pretplati, Mihajlović očekuje da ovaj način finansiranja javnih servisa bude efikasan, a da će zazvrat javni servisi učiniti sve da opravdaju poverenje i očekivanja građana.

RTV je pokrajinski javni medijski servis, koji proizvodi i emituje radijski i televizijski program na 10 jezika, 24 časa dnevno, na dva televizijska i tri radijska kanala, a pre devet godina osnovana je i veb redakcija ovog medija.

Večeras od 19 sati u Studiju M specijalni orkestar, pod rukovodstvom Aleksandra Dujina, sviraće najpoznatije pop i rok kompozicije, koje su snimljene upravo, u Studiju M.

Orkestar će svirati pesme Đorđa Balaševića, Bajage i instruktora, Vlade Divljana, Ekatarine Velike, Marine Perazić i Sube, u novim aranžmanima, a pevaće vokalni solisti Ivan Zoranović, Zoran Šandorov i Milica Dudić Punjević.

Nakon koncerta u Studiju M biće otvorena izložba „50 godina Studija M“, autora Vitomira Simurdića.

Povodom jubileja, noćas je Prvi program radija u programsku shemu vratio noćni program, koji od ponoći pa do 3 sata vode poznati novosadski voditelji, glumci i di-džejevi.

Omladinski internetski O radio svoj prvi rođendan obeležio je sinoć rok koncertom.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga