RTV: Novinarima pokazana rešenja da su osuđeni zaista paori

"Radim pošteno, borim se, da bi platio tu zemlju pošteno, da bi svoje dvoje dece izveo na put. Ne mogu da verujem, živim a ne znam gde živim”

19. mar 2016

Prijatelji poljoprivrednika koji su danas osuđeni na 30 dana zatvora novinarima su pokazali rešenja o registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima i time demantovali da se radi o osobama koje se ne bave poljoprivredom, javila je večeras Radiotelevizija Vojvodine.

Ministar policije Nebojša Stefanović prethodno je izjavio da su osobe koje su osuđene na zatvorske kazne zbog fizičkog napada na ljude koji su hteli da obrađuju sporno zemljište u opštini Sombor, zapravo “takozvani paori”, koji nemaju nikakva poljoprivredna gazdinstva već imaju veliki broj krivičnih dela.

Od šestorice uhapšenih, oslobođen je jedino Sanel Grabovica, koji je demantovao navode ministra.

“Mene su naveli kao kriminalca, kao ne znam šta, a ja se bavim poljoprivredom, imam kod kuće i traktor i kombajn i gazdinstvo. Radim pošteno, borim se, da bi platio tu zemlju pošteno, da bi svoje dvoje dece izveo na put. Ne mogu da verujem, živim a ne znam gde živim”, rekao je Grabovica, vidno uzbuđen.

Vladimir Skrbonja, koji je osuđen na 30 dana zatvora, rekao je da sada ne zna ni ko će mu obraditi zemlju i šta će.

“Treba kredit da se plati, ništa ne znam. Evo, 30 dana sam vezan, niti ću posejati na vreme, niti ću uzorati, niti znam šta će biti s tom zemljom”, kazao je Skrbonja pre nego što je sproveden u zatvor.

Advokat Branimir Mitrović rekao je da je reč o grubom kršenju zakona, jer optuženima do pre 10 minuta od momenta izricanja presude nije bilo uručeno rešenje o zadržavanju u pritvoru.

“To je teška povreda ustava i osnovnih ljudskih prava, koja su im bila uskraćena”, kazao je Mitrović.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga