- Autonomija - https://www.autonomija.info -

RTV nije imao novca da plati prenos utakmice, RTS i dalje favorizovan

Radio-televizija Vojvodine (RTV) saopštila je danas da iz finansijskih razloga nije mogla da obezbedi prenos utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope između turskog Bursaspora i novosadske Vojvodine.

Vojvodina je sinoć pobedila na gostovanju u Turskoj sa 3:0 i ukupnim rezultatom 5:2 se plasirala u sledeću rundu kvalifikacija. Navijači i građani Vojvodine na društvenim mrežama i na medijskim sajtovima oštro su kritikovali RTV zato što nije prenosila tu utakmicu.

„Kao što je gledaocima, verovatno, već poznato, osnovni i najznačajniji izvor finansiranja javnog servisa, pa i RTV, trenutno jeste pretplata, a prihodi od pretplate su rapidno smanjeni, što ometa proizvodnju programa, pa i prenose utakmica“, navodi se u saopštenju za javnost RTV-a.

Dodaje se da će se pokrajinski javni medijski servis, uprkos izuzetno teškoj finansijskoj situaciji u kojoj se nalazi, truditi da svojim gledaocima omogući prenose značajnih sportskih dešavanja, uključujući i prenose utakmica FK Vojvodine.

Iz te medijske kuće više puta su apelovali da se izjednači status RTV-a i Radio-televizije Srbije, a sličan apel upućivala su i novinarska udruženja NUNS i NDNV.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!