RTV: Ne želimo da učestvujemo u stranačkim obračunima

Jedini cilj naših predizbornih aktivnosti jeste da svim listama obezbedimo identične uslove za predstavljanje izbornih programa

04. apr 2016

Radio-televizija Vojvodine (RTV) saopštila je večeras da ne želi da učestvuje u stranačkim obračunima, nakon što je Srpska napredna stranke optužila RTV za “tendencioznost”, a Demokratska stranka optužila SNS da je vredjao RTV i druge prisutne na današnjem sastanku u vezi sa predstavljanjem izbornih lista na pokrajinskom javnom medijskom servisu.

“Uredništvo RTV-a tim povodom saopštava da ni pod kakvim uslovima neće učestvovati u stranačkim obračunima. Jedini cilj naših predizbornih aktivnosti pa i današnjeg sastanka, jeste da svim listama obezbedimo identične uslove za predstavljanje izbornih programa”, naveo je RTV u saopštenju koje je emitovao u svom programu.

RTV je naveo da je na današnjem sastanku razmatran predlog sporazuma koji će obezbediti da sve liste, u skladu sa zakonskim obavezama, budu ravnopravno i pod istim uslovima predstavljene u programima pokrajinskog javnog servisa.

Na ponudjeni tekst sporazuma, kojim se sprečava da se u predstavljanju koristi rečnik mržnje i nacionalne, verske i rodne diskriminacije, niko od predstavnika 11 lista nije imao primedbe, naveo je RTV i dodao da su učesnici sastanka dali sugestije na tematski okvir intervjua kroz koje će biti izneti izborni programi.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga