RTV: Izlila se cisterna u Bečeju

Sada Bečej, a pre dva dana isti slučaj i u Srbobranu

14. feb 2016

Iz jedne cisterne na ulazu u Bečej izlila se velika količina još uvek neutvrđene materije, javila je danas Radiotelevizija Vojvodine.

Cisterna je u vlasništvu jedne firme iz Pančeva, a izlivena materija je vlasništvo Naftne industrije Srbije (NIS).

Na lice mesta još u toku noći izašle su vatrogasna i policijska ekipa, kako bi se sadržina cisterne sprala sa puta i okolne zelene površine, a i danas pre podne radnici, koji nisu želeli da se predstave, uklanjali su ostatke izlivene materije.

Pre dva dana u Srbobranu se izlila sirova nafta iz kamiona-cisterne koji je prevozio naftu sa NIS-ovog naftnog polja nadomak ovog vojvođanskog mesta.

U NIS-u su tada naveli da se nafta izlila iz cisterne preduzeća „Eko maber“, te da su preduzete sve mere kako bi se saniralo izlivanje.

„Nafta se izlivala u kilometarskoj traci, kroz ulice i sam centar Srbobrana. Sanacija je u toku ali su posledice vidljive. Na sve strane praškasti materijal kojim se nafta sanira. Ko će njega pokupiti i koliko su on i sirova nafta koja nije uklonjena, već samo sprana sa puta, štetni po životnu okolinu?“, upitao je predsednik Ekološkog pokreta Srbobrana Dragan Kurjački.

On je upitao ko je dozvolio NIS-u da vozi opasne materije kroz samo naselje, i to ulicom u kojoj je zabranjeno kretanje teretnim vozilima preko pet tona.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga