RTV: Grb Kosova na formularima za registraciju birača

Na formularu za registraciju birača na Kosovu, u levom i desnom uglu, postoji grb Republike Kosovo

29. avg 2013

Radio-televizija Vojvodine (RTV) emitovala je danas prilog o registraciji birača za lokalne izbore na Kosovu, u kojem se vidi da se na formularu za registraciju nalazi i grb Kosova.

„Na formularu za registraciju birača na Kosovu, u levom i desnom uglu, postoji grb Republike Kosovo, a u zaglavlju dokumenta nalazi se i natpis Republika Kosovo. Formular je ispisan na albanskom i srpskom jeziku“, naveo je RTV.

Ta televizija je dodala da danas u vladinoj Kancelariji za Kosovo i Metohiju nije mogla da dobije odgovor na to pitanje.

Šef poslaničkog kluba Demokratske stranke u Skupštini Srbije Borislav Stefanović optužio je vlast da izbegava da kaže istinu o detaljima pregovora premijera Srbije i Kosova, IviceDodaj sadržaj Dačića i Hašima Tačija.

„Izbiše nam glavu danima pričajući o statusnoj neutralnosti glasačkih listića, a istovremeno imate formulare za registraciju za kosovske izbore sa kosovskim grbom, koji građani u svim opštinama u Srbiji popunjavaju. To je neverovatna stvar i pokazuje koliko ova vlast misli da u ovoj zemlji više niko ništa ne vidi…“, rekao je Stefanović za RTV.

(Autonomija/RTV) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga