RTS: Srbija neće imati predstavnika na Evrosongu 2014.

Kontinuitet učešća Srbije na Evrosongu prekinut je iz finansijskih razloga

22. nov 2013

Srbija neće imati predstavnika na Pesmi Evrovizije 2014. godine u Kopenhagenu, zbog finansijskih teškoća, odlučio je danas Kolegijum Radio-televizije Srbije.

Kontinuitet učešća Srbije na Evrosongu prekinut je iz finansijskih razloga, odnosno zbog troškova neophodnih za učešće i organizaciju odlaska delegacije na Pesmu Evrovizije, piše na sajtu RTS.

„Kao samostalna država, Srbija je učestvovala na tom takmičenju od 2007. godine i postigla niz dobrih plasmana, a 2008. godine, kao domaćin Evrosonga, Radio-televizija Srbije je postavila nove standarde u organizacionom i tehničkom smislu koji i danas služe za primer evrovizijskoj zajednici“, piše RTS.

Kako se navodi, zbog troškova ili sličnih razloga poslednjih godina su od učešća na Pesmi Evrovizije odustali i mnogi drugi javni medijski servisi u Evropi.

Radio-televizija Srbije će proceniti mogućnost učestvovanja na Pesmi Evrovizije narednih godina, čim se uspostavi stabilno i dovoljno finansiranje iz budžetskih sredstava, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga