RSE: Tajna služba Crne Gore pod istragom Specijalnog tužilaštva

U Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) formiran je predmet koji je u fazi izviđanja, a više informacija nije moguće saopštiti zbog zaštite interesa postupka

09. feb 2021

Specijalno tužilaštvo istražuje je li bilo nelegalnog prisluškivanja građana tokom vladavine Demokratske partije socijalista (DPS), koja je izgubila vlast u Crnoj Gori na izborima avgusta prošle 2020. godine, piše RSE.

U Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) formiran je predmet koji je u fazi izviđanja, a više informacija nije moguće saopštiti zbog zaštite interesa postupka, saopštila je za Radio Slobodna Evropa portparolka tužilaštva Sanja Jovićević, odgovarajući na pitanje da li je pokrenuta istraga o neovlašćenom, ili mimo zakonskih propisa, prisluškivanju građana, javnih i političkih ličnosti od strane Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB).

Nakon promene vlasti u Crnoj Gori i formiranja nove Vlade usledile su smene na čelu tajne službe. Specijalno državno tužilaštvo formirano je tokom trajanja bivše vlasti. Na njegovom čelu je Milivoje Katnić, čiji rad nove vlasti smatraju ispolitizovanim i selektivnim.

(RSE)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Čestitka
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga