RRA da smeni promotera „Stroja“

"Građanska Vojvodina" zatražila od RRA da smeni promotera "Nacionalnog stroja" Dalibora Bubnjevića iz Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine.

05. jun 2011

Inicijativa nevladinih organizacija tvrdi da su, iako je USS zabranio neonacističku organizaciju, „oni koji izdaju nacističke knjige još uvek u milosti delova vlasti“. Savet RRA 4. maja odbio kao neblagovremeno podnet prigovor NDNV protiv imenovanja promotera knjige „Slučaj Nacionalni stroj“ i u njoj sadržanog programa ove organizacije, Dalibora Bubnjevića, u UO RTV.

„U ovoj knjizi autora Gorana Davidovića Firera izložen je nacistički program kojim se traži oduzimanje građanskih prava ne-arijevcima, njihova izolacija, zabrana rasno mešovitih brakova i primena eugeničkih mengeleovskih mera rasne higijene“, dodaje „Građanska Vojvodina“.
Organizacije članice „Građanske Vojvodine“ pozvale su Savet RRA da primeni odredbe iz člana 94, stav 4, u vezi sa odredbom iz člana 87, stav 2 Zakona o radiodifuziji i da na zakonom predviđen način odmah smeni Bubnjevića iz Upravnog odbora RTV.
Organizacije su takođe pozvale građansko društvo Srbije, pre svega novinarska udruženja i njihove članove ali i ostala udruženja građana, da zatraže smenu Bubnjevića iz Upravnog odbora RTV kao dela javnog radiodifuznog servisa.
„Građansku Vojvodinu“ čine Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za regionalizam, Centar za razvoj civilnog društva, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Građanski fond “Panonija”, NVO “Otvoreni licej”, Zelena mreža Vojvodine i Građanska akcija Pančevo.

(Autonomija.info)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga