Rotarijanci prikupili više od 20.000 evra za Novosadsko pozorište

“Noć talenata” je tradicionalna akcija Rotari kluba Novi Sad-Dunav

30. nov 2014

Rotari klub Novi Sad-Dunav je, u saradnji sa Rotari klubom Novi Sad i Rotari klubom Novi Sad-Alma Mons, obezbedio više od 20.000 evra materijalne i finansijske pomoći Novosadskom pozorištu (Újvidéki Színház), u okviru akcije “Noć talenata u pozorištu” (Rotary Talent Night-Theatre Night).

Dinko Gruhonjic, predsednik RC Novi Sad-Dunav, Valentin Vencel, direktor Novosadskog pozorista

Dinko Gruhonjić, predsednik RC Novi Sad-Dunav, i Valentin Vencel, direktor Novosadskog pozorišta

Zlatni sponzor akcije bila je kompanija Maranta iz Sombora, zahvaljujući kojoj je Rotari klub Novi Sad-Dunav obezbedio drvnu građu u vrednosti od 20.000 evra, koju će Novosadsko pozorište moći da iskoristi za postavljanje parketa, renoviranje bina, plakara i svega što je potrebno da bi ovaj prestižni teatar mogao da radi u što boljim uslovima, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je u okviru akcije prikupljeno i više od 200.000 dinara preko drugih donatora i ličnih priloga rotarijanaca i njihovih prijatelja, što će takođe biti namenjeno Novosadskom pozorištu.

Akciju su pomogle i sledeće kompanije i organizacije: NinaMedia, Cord-iPS, Rekord Erdeš, Kulturno sklonište, Resto bar Hedonija, Eugen Chocolate, Adverto, Galerija BelArt, Vinarija Belo Brdo, Vinarija Mačkov podrum, Vinarija Kovačević, Vinarija Deurić, Vinarija Kiš, Vinarija Petrović, Vinarija Miljević, Vinarija Kurilić, Vinarija Salaxia.

Novosadsko pozorište je, na svoj 40. rođendan, tokom prošle sezone, osvojilo najviša priznanja u Srbiji i u Mađarskoj: nagradu Sterijinog pozorja, nagradu Bitefa, mađarsku nacionalnu nagradu. To pozorište predstave igra na mađarskom a titluje ih na srpski jezik.

“Noć talenata” je tradicionalna akcija Rotari kluba Novi Sad-Dunav, a prošle godine rotarijanci su pomogli mladim novosadskim robotičarima da otputuju na međunarodno takmičenje.

U okviru sinoćne svečanosti, koja je održana u Novosadskom pozorištu, po prvi put u istoriji novosadskog rotarijanstva održana je i zajednička polugodišnja skupština tri novosadska kumovska kluba, koja je bila otvorena za javnost.

Svi Rotarijanci zajedno

Svi rotarijanci zajedno

“Faktički to je bilo druženje ‘oca, sina i unuka’: Rotari klub Novi Sad, najstariji novosadski klub i ‘otac’ rotarijanstva u Novom Sadu, osnovao je Rotari klub Novi Sad-Dunav, dok je taj klub, ‘sin’, osnovao ‘unuka’, odnosno najmlađi novosadski klub, Rotari klub Novi Sad-Alma Mons”, objašnjava se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da su budući predsednici tri kluba predstavili prisutnima svoje timove za rotarijansku 2015/16. godinu.

Publiku, sastavljenu od rotarijanaca, njihovih prijatelja, članova ansambla Novosadskog pozorišta i njihovih gostiju, pozdravili su i predstavnici Rotari kluba Novi Nastup Novosadskog pozoristaSad-Petrovaradin-Fruška gora. Tako su se po prvi put na jednom mestu okupili članovi sve četiri novosadska Rotari kluba, piše u saopštenju.

Dodaje se da su rotarijanci Novosađanima predstavili svoj rad, a sve u skladu sa ovogodišnjim motom svetskog Rotari pokreta: “Osvetli Rotari!”.

“Drugim rečima, rotarijanci su svojim sugrađanima približili šta radi Rotari pokret, na koji način pomaže lokalnoj zajednici, i tako doprineli demistifikaciji velike rotarijanske zajednice, koja u svetu broji više od milion i dvesta hiljada članova”, navodi se u saopštenju.Publika

Dodaje se da su prisutni uživali i u muzici Centra za muzičko obrazovanje Kulturno sklonište, čija je misija da rokenrol kulturu prenese na mlađe generacije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga