Rotarijanci prikupili pola miliona dinara za dezinfekciju poplavljenih kuća

Obezbeđena sredstva za dezinfekciju 600.000 kvadrata

11. juna 2014

Rotari klub Novi Sad-Dunav prikupio je 480.000 dinara za kupovinu 1.200 paketa za dezinfekciju 600.000 kvadratnih metara kuća i stanova na područjima koja su ugrožena od poplava.

Akcija se sastoji iz prodaje bedževa po ceni od 400 dinara, koliko je dovoljno za formiranje paketa sa hemikalijama za dezinfekciju 50 kvadratnih metara stambenog prostora, naveo je taj Rotari klub u saopštenju za javnost.

Paket sadrži sledeće: litar koncentrata za primarnu dezinfekciju, litar koncentrata za sekundarnu dezinfekciju, 500 grama gela za dezinfekciju ruku, par rukavica, zaštitnu masku, uputstvo za korišćenje hemikalija i čuvanje/održavanje lične higijene, sa konkretnim preporukama.

Rotari klub Novi Sad-Dunav pozvao je sve zainteresovane Rotari klubove i građane da se priključe ovoj akciji, jer nakon povlačenja vode iz naseljenih mesta, prva stvar koja mora biti urađena jeste dezinfekcija životnog prostora.

Svi zainteresovani mogu se javiti mailom na predsednik@rcns-dunav.org, a distribucija paketa za dezinfekciju biće urađena u saradnji sa Rotari klubovima iz poplavama pogođenih područja, odnosno u koordinaciji sa Distriktom 2483 – Srbija i Crna Gora.

Rotari klub Novi Sad-Dunav najavio je da će u subotu, 14. juna biti održano i tradicionalno Rotari humanitarno kulinarsko takmičenje.

Takmičenje će se održati na prostoru uz Informativni centar Nacionalnog parka „Fruška gora“ na Iriškom vencu, u blizini Spomenika „Sloboda“, a sav prihod biće usmeren za kupovinu frižidera za porodice u poplavljenim područjima, piše u saopštenju.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga