- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Rotarijanci prikupili 200.000 dinara za mlade robotičare

Rotari klub Novi Sad-Dunav prikupio je 200.000 dinara i dodelio ih mladim srednjoškolcima, talentima iz oblasti robotike.

Na svečanosti u novoj Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu, rotarijanci su dodelili ček na 200.000 dinara profesoru Vasi Bjelici iz Srednje elektrotehničke škole „Mihajlo Pupin“ u Novom Sadu, koji vodi sekciju mladih robotičara.

Namena tih sredstava je da se olakša put robotičara na međunarodno takmičenje „Eurobot“ u junu sledeće godine u Nemačkoj.

Bjelica je zahvalio rotarijancima i rekao da će njegovim učenicima sada biti lakše da se pripreme za takmičenje sa ekipama iz zapadnih zemalja, koje imaju višestruko veće budžete od ekipe te škole.

Predsednik Rotari kluba Novi Sad-Dunav Marko Putnik rekao je da, pored osoba kojima klub tradicionalno pomaže a koje su socijalno ugrožene, rotarijanci žele da pomognu i mladim talentima, koji su često na margini društva iako postižu veoma značajne uspehe na nacionalnom i na evropskom nivou, kao što je slučaj sa mladim robotičarima. On je istakao da se robotičari iz Srednje elektrotehničke škole „Mihajlo Pupin“ u Novom Sadu takmiče sa fakultetskim ekipama, po čemu su jedinstveni.

Rotari klub Novi Sad-Dunav na sinoćnoj svečanosti dodelio je i 30.000 dinara studentkinji Akademije umetnosti u Novom Sadu Milici Aleksić koja je pobedila na konkursu tog Rotari kluba za izbor novog znaka tog kluba.

Umetnike, robotičare i ostale goste zabavljali su najtalentovaniji mladi pevači iz Centra za muzičko obrazovanje „Kulturno sklonište“ iz Novog Sada.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!