Rotarijanci poklonili 20 šporeta ugroženom stanovništvu

"Smederevci" poklonjeni stanovništvu Sremske Kamenice i Jamene

28. dec 2014

Rotari klub Novi Sad-Dunav poklonio je 20 šporeta ukupne vrednosti oko 360.000 dinara stanovništvu Sremske Kamenice i Jamene, koje je postradalo u poplavama u maju 2014. godine, saopštio je danas taj klub.

Šporeti “smederevci” kupljeni su u okviru projekta koji je podržao Rotari Distrikt 2483, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je ukupno 11 šporeta podeljeno stanovništvu Sremske Kamenice, mesne zajednice u okviru Grada Novog Sada, koja je takođe bila pogođena poplavama u maju 2014. godine. Izabrana su domaćinstva koja su egzistencijalno najugroženija.

Preostalih devet šporeta podeljeno je stanovništvu sela Jamena, u opštini Šid. To selo bilo je najviše pogođeno poplavama na teritoriji Vojvodine, piše u saopštenju.

Precizira se da su šporeti nabavljeni od fabrike “Milan Blagojević” iz Smedereva.

Rotari klub Novi Sad-Dunav prethodno je poklonio 20 frižidera u Jameni, Sremskoj Kamenici, Valjevu, Ćupriji, Paraćinu i Svilajncu, a vrednost te akcije bila je 380.000 dinara.

Sporeti2Rotari klub Novi Sad-Dunav bio je obezbedio i 1.200 paketa sredstava za dezinfekciju kuća i stanova ukupne vrednosti 480.000 dinara, takođe za područja koja su ugrožena od poplava.

Rotarijanci su sredstva prikupili tokom svojih humanitarnih akcija, a posebnu zahvalnost izrazili su pobratimskom Rotari klubu Ruse-Dunav iz Bugarske, kao i prijateljskim Rotari klubovima iz Češke, Znojmo i Karlovi Vari.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga