Rotarijanci obezbedili frižidere za područja ugrožena od poplava

Ukupno milion dinara pomoći

17. juna 2014

Rotari klub Novi Sad-Dunav prikupio je blizu 500.000 dinara za nabavku frižidera za porodice u poplavljenim područjima, saopštio je danas taj klub.

Sredstva su prikupljena u okviru tradicionalnog humanitarnog Rotari kulinarskog takmičenja, koje je ove godine održano po deveti put. Takmičenje je održano na Fruškoj gori, na njemu je učestvovalo 11 ekipa iz Rotari pokreta i njihovih prijatelja iz Srbije, Mađarske i Bugarske, a takmičilo se i pet restorana.

Rotari klub Novi Sad-Dunav će distribuciju frižidera obaviti u saradnji sa Rotari klubovima u blizini poplavljenih područja, odnosno u saradnji sa Distriktom 2483 – Srbija i Crna Gora, navodi se u saopštenju. Dodaje se da posebnu zahvalnost duguju Rotari klubu Znojmo iz Češke, koji je akciju pomogao donacijom.

Rotari klub Novi Sad-Dunav je u prethodnoj akciji uspeo da obezbedi i 1.200 paketa ukupne vrednosti 480.000 dinara za dezinfekciju kuća i stanova na područjima koja su ugrožena od poplava. Akcija se sastojala iz prodaje bedževa po ceni od 400 dinara, koliko je dovoljno za formiranje paketa sa hemikalijama za dezinfekciju 50 kvadratnih metara stambenog prostora.

Pre te akcije, rotarijanci iz ovog kluba su prikupljali i pomoć u osnovnim namirnicama za žrtve poplava pa je sveukupno Rotari klub Novi Sad-Dunav prikupio milion dinara pomoći za područja ugrožena od poplava.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga