Rokovi za reprogram dugova za struju do novembra

Elektrovojvodina od jula meseca više ne vrši naplatu električne energije, odnosno time se bavi novoosnovano preduzeće EPS Snabdevanje, a EV uslužno radi sve ostale poslove distribucije struje u Vojvodini

19. avg 2013

Kompanija Elektrovojvodina (EV) podsetila je danas da dužnici mogu da potpišu sporazum o reprogramiranju dugovanja za struju, a rok za uključivanje u ovaj program je 30. novembar.

Direktor EV Srđan Kružević rekao je danas na konferenciji za novinare da je predviđeno da se dugovi reprogramiraju na 12 do 120 rata, a uslov za potpisivanje sporazuma je plaćeni račun za mesec jul.

Kružević je rekao da svi oni koji su tuženi, koji imaju dugove ili su već ušli u proces reprogramiranja, imaju prava da potpišu novi reprogram koji nudi i otpust dugova od 15 do 40 odsto.

“Svi oni koji se odluče da dug plate u celosti moći će da ostvare otpust duga od 40 odsto, oni koji dug plaćaju u 60 mesečnih rata ostvaruju otpust od 40 odsto, a ostali koji će dugove izmiriti na 120 rata ne mogu ostvariti otpust”, rekao je Kružević.

Podseća se da je naplata električne energije u Vojvodini još uvek najbolja, ali da je dug prema EV, uključujući i male velike potrošačhe, oko šest milijardi dinara.

Elektrovojvodina od jula meseca više ne vrši naplatu električne energije, odnosno time se bavi novoosnovano preduzeće EPS Snabdevanje, a EV uslužno radi sve ostale poslove distribucije struje u Vojvodini.

Kofuziju kod korisnika izazvala su dva računa koja je Elektrovojvodina poslala tokom jula, te EV objašnjava da je prvi zapravo obaveštenje o promenama sistema za naplatu, a drugi stvarni račun za dugovanja.

Predstavnici EV su naglasili da je rok za plaćanje računa za električnu energiju od sada 25. u mesecu, a ne 20, kako je to do sada bilo.

Podseća se i da nema rokova za prenos sredstava EPS Snabdevanju za pretplatu, te da građani to mogu to učiniti na šalterima Elektrovojvodine koji rade u povećanim kapacitetima i subotom.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga