- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Rogozin: Ruskim tenkovima ne treba viza za Evropu

Ruskim tenkovima ne treba viza da uđu u Evropu, rekao je zamenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin i dodao da se ne oseća sputano zbog zapadnih sankcija koje mu zabranjuju da putuje u EU i SAD.

„Uvek se šalim na tu temu. Ne daju nam vize, uveli su sankcije protiv nas, neka im bude. Ali tenkovima nisu potrebne vize“, rekao je Rogozin u emisiji javne televizije Rasija 1.

Potpredsednik ruske vlade zadužen za odbranu, poznat je po provokativnim izjavama i kritici Zapada, podseća agencija Frans pres.

Rogozin koji je vrlo aktivan na Tviteru, napisao je juče da Rusija ne preti Zapadu kojeg će, kako je naveo, ionako uništiti „napadi gejeva i Islamske države“.

EU i SAD su zamrzle sredstva u inostranstvu i zabranili izdavanje viza za više desetina ruskih zvaničnika i proruskih Ukrajinaca, kao odgovor na rusko pripajanje ukrajinskog poluostrva Krima marta 2014. godine.

Na američkoj listi je više od 50 imena, a na evropskoj više od 110, uključujući vođe separatističkih grupa u Ukrajini, šefove ruskih obaveštajnih službi i više oligarha bliskih ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!