Rodoljub Šabić: Prijava Vulina protiv samog sebe bila bi šlag na torti

"Ukoliko ministar nema suvisao odgovor odakle mu neobjavljeni tekst, onda se zaista otvara sumnja u nedozvoljeno presretanje komunikacije"

19. feb 2020

Advokat i bivši poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da bi eventualna prijava ministra odbrane Aleksandra Vulina protiv samog sebe, a povod je bila njegova reakcija na neobjavljen tekst Dragana Šutanovca u Nedeljniku i sumnji da je došao u posed interne komunikacije, bila jedan u zabrinjavajućem nizu sličnih bizarnih,sa pravnog stanovišta gotovo tragikomičnih događaja.

„Nakon ‘angažmana’ naših nadležnih organa u slučajevima ‘opasnih’ likova poput Vesne Pešić, Baneta Trifunovića, pa krivične prijave protiv braće Vučić, višestrukog pravnog maltretiranja aktivista ‘Ne davimo Beograd’, ovo bi skoro bio ‘šlag na tortu’, naveo je Šabić za „Danas“.

On ističe da ukoliko ministar nema suvisao odgovor odakle mu neobjavljeni tekst, onda se zaista otvara sumnja u nedozvoljeno presretanje komunikacije.

„Autor neobjavljenog teksta Dragan Šutanovac je to na društvebnim mrežama označio kao dokaz da deluju ‘para’ bezbednosno -obaveštaje službe. Tome bi moglo da se doda sumnja da je ono ‘para’ možda suvišno, da je reč o nekoj od postojećih državnih bezbednosnih struktura što bi naravno bilo ne samo nezakonito nego i krajnje zabrinjavajuće“, upozorio je Šabić.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga