Roditelji ubijene devojke protestovali ispred suda

“Ukinuti sud koji ukida presude ubicama”

11. feb 2014

Porodica ubijene Novosađanke Vladislave Červenko zajedno sa još oko 30 ljudi, protestovala je danas ispred Apelacionog suda u Novom Sadu, zbog ukidanja presude njenom ubici Darjanu Musiću.

Okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo “Srbijo vrati smrtnu kaznu”, “Ukinuti sud koji ukida presude ubicama”, “Ubice traže slobodu, a naša deca ne mogu da počivaju u miru”, “Monstrum Musić mi je ubio sestru, a koje sledeći?” i “Ko prizna pola mu se prašta, za drugu polovinu tu je Apelacioni sud”.

Otac ubijene devojke Edmund Červenko rekao je da je porodica „očajna” zbog ovakvog razvoja događaja, jer je to “signal svim kriminalcima da mogu da rade šta hoće i mogu slobodno da ubijaju ljude u Srbiji”.

On je dodao da u Srbiji treba na red da dođe razračunavanje sa „sudskom mafijom“, kako bi se preispitalo donošenje presuda i veze između advokata, sudija, policije, tužilaca i političara.

Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je presudu Višeg suda protiv Darijana Musića, koji je zbog ubistva manekenke Vladislave Čevenko osuđen na 35 godina zatvora, jer su usvojene žalbe branilaca, pa je predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Nakon ove odluke, Musiću je produžen pritvor na 60 dana, a ubistvo se desilo u novembru 2012. godine.

Nakon što je devojku pretukao na smrt, a potom na svom Fejsbuk profilu napisao da ju je ubio “jer ga je varala sa kojekime dok je bio u zatvoru” i najavio samoubistvo, Musić je uhvaćen u Novom Pazaru.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga