Roditelj: Da li se naša deca igraju na igralištu ili u ratnoj zoni

Obračun se dogodio na igralištu koje se nalazi u blizini vrtića, u momentu kada su deca igrala košarku

23. apr 2013

Jedan od roditelja dece koja su prisustvovala pucnjavi na jednom igralištu u Novom Sadu pozvao je danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da javno razgovara sa roditeljima o pitanju bezbednosti dece u glavnom gradu Vojvodine, jer su ovakvi oružani obračuni sve češći.

„Gospodine Vučeviću, to se desilo usred dana, na igralištu koje je Grad izgradio za potrebe naše dece. Da li se naša deca igraju u svom kraju, u svom gradu ili u ratnoj zoni?“, naveo je roditelj trinaestogodišnjeg dečaka Đura Vlaškalić u otvorenom pismu gradonačelniku.

Na košarkaškom igralištu u naselju Detelinara juče oko 16 sati došlo je do sukoba dve grupe mladića, a M.P. (23) iz Novog Sada je u tom incidentu teško ranjen u nogu.

Obračun se dogodio na igralištu koje se nalazi u blizini vrtića, u momentu kada su deca igrala košarku. Mediji su javili da su ispaljena najmanje dva hica od kojih je jedan pogodio M.P.

Đura Vlaškalić je u pismu pozvao gradonačelnika da razgovara sa roditeljima u prisustvu medija, jer je bzbednost dece primarni zadatak i gradskih vlasti i roditelja.

„Ćutanje i nereagovanje svih nas znači pristajanje na takvo ponašanje“, naveo je otac dečaka.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga