Rođendanska radio-drama RTV-a u nedelju

Nakon premijere i javnog slušanja radio-drame, Prvi program radija otvoriće vrata dramskog studija PR4 za javno slušanje radio-drama za decu jednom mesečno

31. mar 2016

Povodom 40. godišnjice radijskog dramskog programa za decu na srpskom jeziku, Služba dramskog i igranog programa Radio televizije Vojvodine emitovaće premijerno radio-dramu za decu „Bajkva za dečakva o patkvakvama“ Slobodana Govorčina, u okviru redovnog dramskog programa za decu na Prvom programu radija, u nedelju, 3. aprila, u terminu od 10 do 11 časova.

Istovremeno, u dramskom studiju PR4, predškolci iz vrtića „Suncokret“ prisustvovaće javnom slušanju te radio-drame, a društvo će im praviti glumci – studenti novosadske Akademije umetnosti, koji su učestvovali u snimanju drame.

Nakon premijere i javnog slušanja te radio-drame, Prvi program radija Radio-televizije Vojvodine otvoriće vrata dramskog studija PR4 za javno slušanje radio-drama za decu jednom mesečno, sve do kraja 2016. godine. Posle javnih slušanja, biće organizovane radionice za decu predškolskog i školskog uzrasta, u toku kojih će se razgovarati o poslušanom i koje će pomoći deci da se izražavaju likovno, verbalno i pismeno.

Da podsetimo, pre 40 godina, u istom terminu 3. aprila 1976. godine, pokrenut je dramski program za decu, i emitovana prva dramska igra za decu „Razoružana tvrđava“ Svetislava Ruškuca, a prvi urednik srpske drame bio je književnik Pavle Janković Šole.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga