- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Ritam Evrope u Novom Sadu od večeras do 9. maja

Studentski kulturni centar Novi Sad organizovaće od večeras pa do Dana Evrope, 9. maja, tradicionalnu manifestaciju “Ritam Evrope”, u okviru koje će biti održane  izložbe, tribine i koncerti.

Ove godine “Ritam Evrope” se organizuje povodom 70. godišnjice pobede nad fašizmom, a manifestacija će biti otvorena večeras, izložbom radova sa internacionalnog konkursa „70 godina pobede nad fašizmom“.

U utorak će biti otvorena izložba „Dani pobede“, u saradnji sa Maticom srpskom, na kojoj će biti prezentovane geografske karte neprijateljskih ofanziva, omoti gramofonskih ploča i notni zapisi sa borbenim pesmama u čast oslobođenja Jugoslavije, kao i leci, plakati, fotografije i likovni radovi koji svojim vizuelnim identitetom oslikavaju borbu naroda Jugoslavije za slobodu.

U četvrtak će biti održana tribina na temu „Dan pobede nad fašizmom“, s ciljem da se sagleda pozicija antifašizma u novonastalim okolnostima.

U subotu uveče, na centralnom gradskom Trgu slobode, biće održan rok koncert, na kojem će nastupiti Artan Lili, Elemental, Goblini i britanski Sonik bum siks (Sonic Boom Six),

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!