Ritam Evrope u Novom Sadu od večeras do 9. maja

Studentski kulturni centar Novi Sad organizovaće od večeras pa do Dana Evrope, 9. maja, tradicionalnu manifestaci…

04. maja 2015

Studentski kulturni centar Novi Sad organizovaće od večeras pa do Dana Evrope, 9. maja, tradicionalnu manifestaciju “Ritam Evrope”, u okviru koje će biti održane  izložbe, tribine i koncerti.

Ove godine “Ritam Evrope” se organizuje povodom 70. godišnjice pobede nad fašizmom, a manifestacija će biti otvorena večeras, izložbom radova sa internacionalnog konkursa „70 godina pobede nad fašizmom“.

U utorak će biti otvorena izložba „Dani pobede“, u saradnji sa Maticom srpskom, na kojoj će biti prezentovane geografske karte neprijateljskih ofanziva, omoti gramofonskih ploča i notni zapisi sa borbenim pesmama u čast oslobođenja Jugoslavije, kao i leci, plakati, fotografije i likovni radovi koji svojim vizuelnim identitetom oslikavaju borbu naroda Jugoslavije za slobodu.

U četvrtak će biti održana tribina na temu „Dan pobede nad fašizmom“, s ciljem da se sagleda pozicija antifašizma u novonastalim okolnostima.

U subotu uveče, na centralnom gradskom Trgu slobode, biće održan rok koncert, na kojem će nastupiti Artan Lili, Elemental, Goblini i britanski Sonik bum siks (Sonic Boom Six),

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga