RFS o dešavanjima posle Vladaoca, poziva srpske vlasti da ne zastrašuju novinare

Međunarodna organizacija za zaštitu novinara navela je da su medijski pluralizam i sloboda izražavanja neophodni u demokratskom društvu

26. feb 2020

Međunarodna organizacija „Reporteri bez granica“ (RSF) pozvala je vlast u Srbiji da prekine sa zastrašivanjem novinara i podsetila da klevete, javne uvrede i pretnje novinarima ne mogu da se tolerišu.

Komentarišući napade na autore i emitera filma „Vladalac“, međunarodna organizacija za zaštitu novinara navela je na svom Tviter nalogu da su medijski pluralizam i sloboda izražavanja neophodni u demokratskom društvu.

„Posle objavljivanja dokumentarnog filma o političkoj karijeri predsednika Srbije, autora i sve koji su učestvovali u filmu više puta su vređali članovi vladajuće koalicije, dok je službeno vozilo televizije N1 oštećeno“, navode Reporteri bez granica.

Pored toga, dodaje se, ministar obrazovanja Mladen Šarčević za novinara N1 koji mu je postavljao pitanja rekao je da je „nasilnik“, novinarka te televizije Vanja Đurić bila je meta kampanje blaćenja, a na društvenim mrežama su objavljene privatne fotografije njene koleginice Žakline Tatalović.

(Beta/N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga