„Retko, ali važno!“

Koncertom na Međunarodni dan retkih bolesti biće skrenuta pažnja javnosti i nadležnih državnih struktura na mnoštvo problema sa kojima se suočavaju osobe sa retkim bolestima

17. feb 2019

Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije (NORBS) organizuje 28. februara u holu Studija M u Novom Sadu humanitarni koncert pod sloganom “Retko, ali važno! Podrži, kupi kartu!“, na kojem će nastupiti Ritam nereda, Atheist Rap, Eva Braun i Love Hunters.

Koncertom na Međunarodni dan retkih bolesti biće skrenuta pažnja javnosti i nadležnih državnih struktura na mnoštvo problema sa kojima se suočavaju osobe sa retkim bolestima.

Na koncertu će nastupiti i ekipa Državnog posla, a sav novac od prodatih ulaznica biće iskorišćen za pomoć osobama obolelim od retkih bolesti, kao i njihovim porodicama.

Doprinos mogu dati i oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju humanitarnom koncertu, a žele da podrže akciju, što mogu učiniti kupovinom onlajn “ulaznice podrške” po ceni od 1.000 dinara preko sajta Gigs Tix.

Ulaznicu za humanitarni koncert po ceni od 1.000 dinara moguće je kupiti na prodajnom mestu Gigs Tixa u Novom Sadu svakog radnog dana od 9 do 19.30 časova i subotom od 10 do 19.30 časova, kao i preko interneta.

Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije – NORBS je savez udruženja koja se bave pitanjima osoba sa retkim bolestima i članova njihovih porodica, a osnovan je 2010. godine.

Retka bolest podrazumeva svaku bolest koja se javlja kod manje od 1 od 2.000 građana, ali se jedan broj retkih bolesti javlja i kod 1 u nekoliko stotina hiljada ili miliona ljudi. Prema proceni Evropskog komiteta, 6% do 8% populacije ima neku retku bolest.

Podršku akciji NORBS-a pružili su Gigs Tix, Futura štamparija, Arteria creative studio, Studio Berar, Ipon security, Novosadski volonterski servis, Radio Beograd 202, Radio 021 Novi Sad 92,2 MHz, Color Media Communications, Remix Press i Udruženje za razvoj kulture Free Space.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga