Reporteri bez granica pozvali vlast u Srbiji da rešava problem televizije Kanal 9

"Srpku vlada i premijerka Ana Brnabić da odgovore na zahteve Maje Pavlović i iniciraju razgovore"

01. maja 2019

Reporteri bez granica pozvali su danas Vladu Srbije i premijerku Anu Brnabić da odgovore na zahteve vlasnice novosadske televizije Kanala 9 Maje Pavlović, koja već 17 dana štrajkuje glađu jer smatra da je odlukama državnih organa ta televizija dovedena u neravnopravan ekonomski položaj.

„Srpska novinarka Maja Pavlović sa Kanala 9 štrajkuje glađu već duže od dve nedelje. Reporetri bez granica pozivaju srpku vladu i premijerku Anu Brnabić da odgovore na njenje zahteve i iniciraju razgovore. Novinari ne bi trebalo da ugrožavaju svoj život da bi mogli da razgovaraju sa vlastima„, navodi se u pozivu objavljenom na tviter nalogu Reportera bez granica.

Novinarska i medijska udruženja već su nekoliko puta apelovala na državne organe da se hitno uključe u rešavanje problema Kanala 9, izražavajući zabrinutost zbog opasnosti da Maja Pavlović trajno naruši zdravlje.

Maja Pavlović, naime, uverena je da njen problem država može da reši „za jedna dan, ako hoće“. Ona navodi i da probleme koji muče TV Kanal 9 imaju i drugi lokalni i regionalni elektronski mediji u Srbiji i da oni moraju biti sistemski rešeni.

Podsećamo da je direktorica Kanala 9 prethodno uputila i zvaničnu inicijativu za sastanak sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i predsednicom Ustavnog suda Vesnom Ilić Prelić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga