Rektorka osudila upad predstavnika vladajuće stranke i podržala studente koji brane autonomiju BU

"Na Univerzitetu nije dozvoljeno organizovanje ili delovanje političkih stranaka"

22. sep 2019

Rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović osudila je danas upad aktivista Srpske napredne stranke u zgradu Rektorta od pre nekoliko dana navodeći da je time narušena autonomija univerziteta i navela da podržava studente koji brane autonomiju.

U saopštenju se navodi da je pregledom video materijala koji su dostavili studenti u blokadi Rektorata, ustanovljeno da postoje dokazi da je u petak, 13.09.2019. godine u zgradu Rektorata ušla grupa aktivista vladajuće stranke.

„Ovaj događaj je u direktnoj suprotnosti sa članom 9 Statuta UB, koji jasno definiše da na ‘Univerzitetu nije dozvoljeno organizovanje ili delovanje političkih stranaka, niti održavanje skupova ili na drugi način delovanja koji imaju u osnovi političke ili stranačke ciljeve’ „, navodi se u saopštenju rektorke.

Dodaje i da podržavaju sve studente Univerziteta u Beogradu koji se zalažu za ostvarivanje njegove autonomije i njegovo slobodno delovanje, a osuđuju postupke aktivista vladajuće stranke koji su ugrozili njegovu autonomiju.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga