Rejting Obame rekordno nizak

Obamu pozitivno ocenjuje 41 odsto ispitanih, a 53 odsto ne odobrava rad predsednika SAD

09. nov 2013

Rejting predsednika SAD Baraka Obame opao je među Amerikancima na rekordno nizak nivo, preneo je danas Vašington post (Washington Post).

Po istraživanju agencije „Pju risrč senter“ (Pew Research Center), Obamu pozitivno ocenjuje 41 odsto ispitanih, dok mu je decembra prošle godine, posle pobede na predsedničkim izborima na kojima je izborio drugi mandat, pozitivnu ocenu dalo 53 odsto ispitanih.

Veći procenat ispitanika – 53 odsto – sada ne odobrava rad predsednika SAD.

Obamin imidž je negativan u više oblasti – u ekonomiji 65 odsto ga negativno ocenjuje, mere u zdravstvu 59 odsto, a o pitanju imigracije 60 odsto. U te tri oblasti zabeležen je rekordan procenat ispitanika koji ne odobravaju Obamin rad.

Kad je reč o spoljnoj politici, 56 odsto ispitanika negativno ocenjuje njegov rad, dok 51 odsto smatra da radi dobro u borbi protiv terorizma, mada je i tih 51 odsto najniža podrška Obami tokom njegovog predsednikovanja.

Vašington post na svom internet sajtu navodi da Obamin rejting ima sličnu silaznu putanju kao i rejting njegovog prethodnika Džordža Buša mlađeg, mada je Obamin imidž nešto bolji.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga