Redatelj Bitke na Neretvi traži partizanke i partizane za svoj novi film

Glavni lik u filmu, čija je premijera zakazana za kraj 2017. godine, preko cijele Istre bježi od partizana koji ga žele ubiti, te se pritom zaljubljuje u Hrvaticu koja je u ratu ostala udovica

27. jan 2017

Istarska filmska komisija-Istria film commission uputila je poziv svima zainteresiranima za statiranje u hrvatskom igranom filmu „Bijeg do mora“, redatelja Veljka Bulajića. Film će se krajem veljače i u ožujku snimati na području Istre, a casting će se održati u Puli, Labinu i Rovinju, izvijestili su iz Istarske županije.

Casting je otvoren za sve dobne skupine, a traži se:

– 50 osoba koje će utjeloviti likove iz današnjeg vremena (turisti, djelatnici na aerodromu, stjuardese, prolaznici);

– 40 partizana i 3 partizanke;

– 80 mještana/ki, većinom starijih, žene i djeca (svi mršaviji);

– 4 vojnika Talijana;

– 10 – 15 djece od 7-12 godina.

Poželjno je da su djeca iz okolice Kršana i/ili s Labinštine jer će se scene s djecom snimati u okolici Kršana.

Njemački vojnik na ratištu u Jugoslaviji

Bulajićev film „Bijeg do mora“ međunarodna je koprodukcija Hrvatske i Crne Gore. Suradnju na razvoju scenarija potpisuje istarski publicist Milan Rakovac, a u filmu će igrati glumci iz Hrvatske, Njemačke, Italije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije.

Radnja filma prati njemačkog vojnika koji je protiv svoje volje mobiliziran i bačen na ratište, u ovom slučaju tadašnju Jugoslaviju. Glavni lik u filmu preko cijele Istre bježi od partizana koji ga žele ubiti, te se pritom zaljubljuje u Hrvaticu koja je u ratu ostala udovica. Najveći dio filma snimati će se u Istri, a radnja se dijeli na razdoblje Drugog svjetskog rata i današnje vrijeme.

Pružanjem niza servisnih usluga na terenu; od prijedloga lokacija do kontakata s lokalnim stanovništvom, gospodarstvenicima i pružateljima usluga uključila se od samog početka i Istarska filmska komisija (IKA-Istarska kulturna agencija), koja je prepoznala promotivni i gospodarski potencijal filma za Istarsku županiju.

Premijera filma zakazana je za kraj 2017. godine.

(lokalni.vecernji.hr)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga