Redakcija Radio Srbobrana odgovorila predsedniku skupštine

U odgovoru redakcije navodi se da je lokalni funkcioner poslednjom izjavom pokazao svoju ostrašćenost

01. avg 2014

Redakcija Radio Srbobrana reagovala je danas na saopštenje predsednika skupštine u ovoj opštini Željka Bogojevića u kojem je ocenio da privatizacija ovog medija nikom ništa dobro nije donela, sem onome ko ga je privatizovao i njegovoj porodici.

U saopštenju redakcije, a koje je potpisao glavni i odgovorni urednik radija Ivica Šmit, ističe se da ovo nije prvi put da Bogojević pokušava da diskredituje ovaj medij, te da su lokalni „moćnici“ pokazali nebrigu prema radiju koji svoj program emituje 46 godina.

„Na njegovu nesreću u našim informativnim programima objavljujemo sve informacije od značaja za lokalnu javnost, a velika slušanost i podrška slušalaca je nešto što Bogojeviću smeta. Pogotovu što nakon dve godine vlasti treba pokazati šta je urađeno, i tu nastaje problem, jer se nema šta pokazati“, ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, predsednik Skupštine Srbobran je u današnjoj izjavi „pokazao svoju ostrašćenost“.

„Podršku medijskim zakonima daje osoba koja je u protekle dve godine prekršila sve norme i zakone koji uređuju medijsku oblast. Predsednik je skupštine, koja u protekle dve godine, za informisanje javnosti preko jedinog emitera programa u opštini Srbobran, nije izdvojila ni jedan dinar, koja nije dve godine platila ni jedan direktan prenos sednica lokalnog parlamenta“, navodi se u saopštenju redakcije Radio Srbobran.

U ovom radiju podsećaju da emituju program na srpskom i mađarskom jeziku i ocenjuju da, kao takav, zaslužuje posebnu pažnju lokalne samouprave.

U saopštenju se objašnjava i da ovaj radio nije učestvovao na poslednjem opštinskom konkursu za projektno finansiranje lokalnih medija, jer su članovi komisije koja je odlučivala o tome na ta mesta dovedeni na osnovu političke pripadnosti.

„Želju Željka Bogojevića da se Radio Srbobran ugasi i građani ostave bez jedinog lokalnog javnog servisa, na njegovu nesreću, nećemo ispuniti. Radio Srbobran posluje u otežanim uslovima u maloj i ekonomski devastiranoj sredini i umesto da lokalni moćnici rešavaju alarmantnu nezaposlenost i poboljšaju uslove poslovanja, bave se jedinom institucijom koju nisu uspeli da unište, Radio Srbobranom“, ističe se u saopštenju redakcije.

Bogojević: Radio Srbobran nije primer dobre privatizacije

Predsednik Skupštine opštine Srbobran Željko Bogojević kritikovao je danas privatizaciju Radio Srbobran.

On je u saopštenju za javnost istakao da su tokom rasprave o medijskim zakonoma neki poslanici „da li iz neznanja ili nekog drugog razloga“ naveli ovaj radio kao primer dobre privatizacije.

Bogojević je ocenio da je takva tvrdnja u suprotnosti sa realnim stanjem.

„Radio Srbobran je privatizovan 2007. godine, od tada se bespravno nalazi u 260 metara kvadratnih poslovnog prostora za koji ne plaća zakup, a koji pripada opštini Srbobran“, naveo je Bogojević.

On je dodao da je ovaj radio dok je bio u vlasništvu opštine imao 12 stalno zaposlenih radnika.

„Danas je to porodična firma u kojoj je ostao samo Ivica Šmit koji je i privatizovao tu radio stanicu, dok su svi ostali zaposleni u međuvremenu napustili firmu, dobili otkaze, a neki su i sudskim putem morali da dođu do svojih zarada“, ističe se u saopštenju.

Predsednik srbobranske skupštine ukazao je da je račun radija u blokadi 489 dana i ocenio nerazumljivim jer ovaj medij nije konkurisao na opštinskom konkursu.

On je dodao i da je vlasnik radija tražio da opština direktno prebaci tri miliona dinara godišnje na račun tog medija.

„Radio koji su 1968.godine iz opštinskog budžeta napravili i decenijama finansirali građani opštine Srbobran i koji je jedan od najstarijih lokalnih radija u Vojvodini, retko ko naziva Radio Srbobranom“, naveo je Bogojević.

On je na kraju saopštenja zaključio da privatizacija Radio Srbobrana „nikom ništa dobrog nije donela osim onome ko ga je privatizovao i njegovoj porodici“.

(Autonomija, Tanjug)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga