Redakcija na mađarskom jeziku Radio Subotice ne želi u RTV Panon

Nacionalni savet Mađara nije podržao predlog redakcije

29. sep 2015

Redakcija na mađarskom jeziku Radio Subotice nazvala je “skandaloznim” odluke Odbora za informisanje Nacionalnog saveta Mađara, po kojima se predviđa “utapanje” te redakcije u RTV Panon (Pannon), nakon vlasničke transformacije Radio Subotice.

U saopštenju koje prenosi portal na mađarskom jeziku “Vojvodina danas” (www.vajma.info) navodi se da Odbor nije podržao predlog da se redakcija na mađarskom jeziku Radija Subotica spase tako što bi se formirala samostalna Fondacija Subotički mađarski radio.

Odbor je usvojio zaključak u kojem se navodi da bi program koji sada priprema redakcija na mađarskom Radija Subotica ubuduće pripremala RTV Panon.

Redakcija je ocenila da je takav predlog “protivzakonit” i dodala da većina članova redakcije nema nameru da pređe na RTV Panon.

Dodaje se da se većina članova redakcije zalaže za opstanak programske šeme Radija Subotice, koji postoji već 47 godina.

Agencija za privatizaciju je u petak saopštila da se niko nije javio na aukciji za kupovinu Radija Subotica, pa je stoga aukcijska privatizacija neuspešna, a akcije će biti podeljene zaposlenima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga