Rečnik demagogije na internetu

Grupa nevladinih organizacija pokrenula je na internetu "rečnik demagogije", koji bi građanima trebalo da pomogne da prepoznaju obmane i populizam u nastupima političara

29. mar 2012

Grupa nevladinih organizacija u Srbiji pokrenula je na internetu „rečnik demagogije“, koji bi građanima trebalo da pomogne da prepoznaju obmane i populizam u nastupima političara.

Na adresi www.demolizam.rs nalazi se „Popul(ar)istički rečnik demagogije“, prostor za čitanje, analizu, komentarisanje, demaskiranje, kritiku javnog govora u Srbiji i to od svih kojima je dosta ubedjivanja lažima, namernim ili nesvesnim logičkim greškama, prećutkivanjima – umesto argumentima, saopštili su pokretači sajta.

Rečnik, kao alat, nudi 17 kategorija populizma i demagogije u Srbiji za prepoznavanje govora kojim političari i ostali pokušavaju da ubede gradjane u nešto, pa i da ih prevare, navodi se u saopštenju.

Svi posetioci interaktivnog sajta „demolizam“ mogu predlagati primere iz medija i učestvovati u raspravama koje će se voditi.

Na osmišljavanju Rečnika radio je autorski tim Fonda za otvoreno društvo i saradnika iz Užičkog centra za ljudska prava, Damada iz Novog Pazara, Proaktiva iz Niša, Timočkog kluba iz Knjaževca, Pokreta Čista Srbija iz Kragujevca, Zaječarske inicijative, Gradjanske akcije Pančevo i Gradjanske mreže iz Kovina.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ekipa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga