Reci 700 puta NE narkomaniji!

Baveći se temom zloupotrebe droge, ova predstava se bavi problemima odrastanja u Srbiji danas i šalje jasnu poruku o tome da se narkomanija ne događa drugima, već da se u njoj može pronaći bilo ko

02. jul 2013

Srednjoškolci i srednjoškolke iz Novog Sada izveli su premijerno predstavu „700 puta ne“, koja na mladima blizak način govori o opasnosti od narkomanije i o tome kako mladi danas lako i brzo ulaze u sve dostupniji svet droge.

„Baveći se temom zloupotrebe droge, ova predstava se bavi problemima odrastanja u Srbiji danas i šalje jasnu poruku o tome da se narkomanija ne događa drugima, već da se u njoj može pronaći bilo ko“, rekao je producent predstave Goran Duković.

Prema njegovim rečima, cilj predstave jeste da se i mladi i njihovi roditelji informišu kako da prepoznaju krizne situacije, u kojima mladi, u nedostatku samopouzdanja, iz radoznalosti ili iz želje da privuku pažnju, odlučuju da prihvate ponuđenu supstancu.

„Još niste ni shvatili šta vam se događa, a već ste u tome! A vrlo je prosto: kada vam ponude drogu, treba da kažete: ne! Ne jednom, već mnogo puta. Postoje istraživanja koja kažu da se mladim ljudima u Srbiji danas droga nudi više od 70 puta u životu. Zato je potrebno da 70 puta kažete: ne!, a ako treba i – 700 puta recite: ne!“, naveo je Duković.

Predstava je deo programa primarne prevencije zloupotrebe droge, alkohola i duvana pod nazivom „Supstancu na distancu“, u okviru kojeg je snimljen i dokumentarni film koji se u novosadskim školama prikazuje u okviru redovne nastave.

I predstava „700 puta ne“ biće od početka sledeće školske godine igrana u novosadskim školama, namenjena deci mladima uzrasta od 13 do 16 godina.

Predstava je rađena prema drami „S. O. S.“ Marije Ardeljan, a režirala ju je Milena Bogavac, u produkciji Čil auta iz Novog Sada (Chill Out).

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga