Razvojna banka preuzima ulogu Fonda za razvoj Vojvodine

Odlukama Skupštine Vojvodine Razvojna banka preuzeće ulogu Fonda za kapitalna ulaganja

26. feb 2012

Razvojna banka Vojvodine od sutra će preuzeti ulogu Fonda za razvoj Vojvodine, najavio je danas šef poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković.

„Od sutra će Razvojna banka biti motor ukupne privrede u Vojvodini”, rekao je Novaković za Radio-televiziju Vojvodine.

On je objasnio da će odlukama Skupštine Vojvodine na sutrašnjoj sednici Razvojna banka preuzeti ulogu Fonda za razvoj.

Novaković je rekao da je Fond za razvoj pokazao „odlične rezultate”, jer je preko njega investirano 60 milijardi dinara u oko 700 preduzeća.

Naveo je da su analize pokazale da je poljoprivreda najbolji deo državne ekonomije i da u strukturi izvoza 2,7 milijardi od poljoprivrede, od čega su dve trećine proizvodi iz Vojvodine.

„Kroz potenciranje Razvojne banke Vojvodine pomažemo razvoj privrede u Vojvodini i u celoj Srbiji, jer cena hrane u celom svetu permanentno ide gore i to će bez sumnje biti značajan deo ekonomije i za državu i za Vojvodinu”, kazao je Novaković.

Na dnevnom redu sutrašnje sednice Skupštine Vojvodine je i predlog o ukidanju odluke pokrajinske skupštine o sukobu interesa.

Novaković je objasnio da će skupština ukinuti tu svoju odluku, jer je za pitanja sukoba interesa nadležna Agencija za borbu protiv korupcije.

Poslanici će sutra raspravljati i o prostornim planovima za specijalne rezervate prirode Koviljsko-petrovaradinski rit i Gorne Podunavlje.

(RTV/Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga