Razbijeno staklo na kafiću Culture Exchange

Nakon teksta novosadskog "novinara" Danila Redžepovića, koji se pojavio na izvesnom portalu do sada nepoznate organizacije pod imenom „Omladina Srbije”, osnivači kluba svakodnevno su dobijali pretnje

17. jul 2013

Nepoznati napadači sinoć su razbili prozor na novosadskom kafiću Culture Exchange, koji je nedavno u tekstu na portalu „Teleprompter” povezan sa „opasnom sektom”.

Sporni tekst, koji su kasnije preneli i drugi mediji, osnivače kluba bez dokaza povezuje sa izvesnom hrišćanskom zajednicom, a pored toga objavljeni su njihovi lični podaci, fotografije i adrese stanovanja.

Kako jedna od osnivačica kafića kaze za agenciju Beta prozor je razbijen oko dva sata ujutru, kada je mesto bilo zatvoreno, tako da niko nije povređen, ali su neki od radnika prespavali u kafiću da nešto ne bi bilo ukradeno.

„Naravno da smo odmah pomislili da napad ima veze sa groznim tekstovima u kojima nas pominju. Ne znamo ko je mogao biti napadač, sve smo odmah prijavili policiji”, rekla je ona.

Nakon teksta novosadskog novinara Danila Redžepovića, koji se pojavio na izvesnom portalu do sada nepoznate organizacije pod imenom „Omladina Srbije”, osnivači kluba svakodnevno su dobijali pretnje.

Novinari i udruženja iz Novog Sada tada su apelovali na nadležne organe da uzmu u zaštitu osnivače kluba, kako ne bi došlo do linča.

„Culture Exćange” otvoren je u Novom Sadu 2012. godine, okuplja malde na manjim koncertima, radionicama, časovima jezika, projekcijama filmova, a u sklopu kluba postoji i „Kuhinja za bicikle”, odnosno radionica za popravku, pravljenje novih i recikliranje starih bicikala.

(Beta/foto 021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga