Ratni zločinac pobegao u Beograd?

Novak Đukić, osuđen za smrt 71 uglavnom mladih ljudi na Tuzlanskoj kapiji, izašao iz bolnice i ostao u Beogradu

16. jul 2014

Ratni zločinac Novak Đukić, ratni komandant taktičke grupe Ozren Vojske RS-a, koji je osuđen na 20 godina zatvora za ratni zločin na Tuzlanskoj kapiji, izašao je sa iz bolnice u Beogradu, ali je i dalje ostao u glavnom gradu Srbije, potvrdio je za bosanskohercegovački portal Klix.ba Đukićev bivši advokat Duško Tomić.

Novak Đukić Đukić je na lečenje na VMA u Beogradu otputovao prošlog meseca, na osnovu uputa lekara iz Banje Luke.

„Izašao je iz bolnice, ali je ostao u Beogradu kako bi se povremeno javljao lekaru“, rekao je Tomić.

On je istakao kako iz Suda BiH nakon vesti o Đukićevom napuštanju BiH nije bilo nikakve reakcije.

„Verovatno je to tako zbog ovih godišnjih odmora“, naveo je Tomić, ističući kako mu je Đukić kazao da se namerava vratiti u BiH.

Sudu BiH smo uputili upit u vezi sa slučajem Đukić, no do zaključenja teksta nismo dobili nikakav odgovor, navodi Klix.ba.

Đukić je 14. februara pušten na slobodu iz zatvora u Banjoj Luci i tada su mu vraćeni dokumenti, uključujući i pasoš iako je poznato da ima i državljanstvo Srbije. Osuđen je na 20 godina zatvora za granatiranje centra Tuzle 25. maja 1995. godine, kada je ubijena 71 osoba, uglavnom mlađe dobi, a ranjeno blizu 200.

Njegov odlazak u Srbiju u konačnici bi mogao značiti da će mu biti omogućeno da kaznu umesto u BiH izdržava u susednoj Srbiji, piše Klix.ba.

(Klix.ba)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ekipa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga