Ratni veterani organizuju radionice o nenasilju

Udruženje veterana kroz svoja iskustva promoviše mir i svedoči o svim lošim posledicama rata devedesetih godina

21. sep 2011

Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije pozvalo je danas sve zainteresovane mlade osobe da učestvuju u radionicama „Dijalogom protiv nasilja“ koje ovo udruženje organizuje u Novom Sadu i  Sremskoj Mitrovici.

Kako se navodi u saopštenju, ovo udruženje veterana kroz svoja iskustva promoviše mir i svedoči o svim lošim posledicama rata devedesetih godina.

„Propagirajući nenasilje, Udruženje ima za cilj da pruži podršku svim učesnicima rata, utiče na prevenciju nasilja u društvu i promoviše regionalne mirovne saradnje svih ratnih veterana“, piše u saopštenju.

Udruženje neformalno deluje duži niz godina, a zvanično je oformljeno 2010. godine, od kada sprovodi edukacije, dijaloge, treninge, seminare i aktivnosti usmerene na ratne veterane i njihove porodice, ali i na mlade.

U okviru projekta „Dijalogom protiv nasilja“ predviđeno je 12 susreta, na kojima ratni veterani kroz svoja iskustva upoznaju adolescente i studente sa posledicama nasilnog rešavanja sukoba i mogućnostima mirnog rešavanja konfliktnih situacija.

Projekat finansira Hartefakt fond (Heartefact) i do sada je održano četiri dijaloga u Novom Sadu, a na jednom od njih učestvovali su i navijači Sportskog društva „Vojvodina“.

Veterani Udruženja koji organizuju seminare prošli su edukaciju Centra za ratnu traumu u Novom Sadu i Centra za nenasilnu akciju u Beogradu i Sarajevu.

Mladi koji žele da učestvuju u radionicama „Dijalogom protiv nasilja“ mogu se javiti u prostorijama Udruženja u ulici Ilije Ognjanovića 7 u Novom Sadu ili putem telefona 021/3105931 i 064/1028845.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga