Ratković: LDP preti otkazima članovima DS-a

Reč je o ljudima koji su zaposleni u različitim opštinskim službama

29. okt 2013

Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke (DS) u Novom Bečeju Tomislav Ratković optužio je danas Liberalno-demokratsku partiju (LDP) u tom gradu da „preti otkazima“ članovima DS, ukoliko ne pređu u LDP.

„Više naših članova žalilo nam se da im iz LDP-a otvoreno prete da će izgubiti posao ukoliko ne napuste DS i pređu u tu stranku“, rekao je Ratković novinarima.

Dodao je da je reč o ljudima koji su zaposleni u različitim opštinskim službama.

Ratković je pozvao nadležne organe da istraže ove pretnje članovima DS.

Prema njegovim rečima, iz LDP-a je u DS u poslednjim mesecima prešlo oko 50 članova, što dovoljno govori koliko su ljudi zadovoljni politikom LDP-a u Novom Bečeju.

U Novom Bečeju je na vlasti koalicija LDP-a, Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Ujedinjenih regiona Srbije.

Ta koalicija je formirana u maju ove godine, kada je LDP odlučio da napusti dotadašnju koaliciju sa DS-om.

Iz DS-a prešli u LDP 

Tridesetak članova Demokratske stranke (DS) u Novom Bečeju prešlo je danas u Liberalno demokratsku partiju (LDP).

Saša Šućurović, menadžer opštinskog odbora LDP Novi Bečej je rekao novinarima da je Srbiji u potrebna jaka opoziciona politička partija koja će biti sposobna da reši probleme u kojima se Srbija trenutno nalazi.

„LDP je prva ponudila DS da se udružimo i napravimo jednu jedinstvenu partiju, kako bi rešili probleme koje Srbija ima. Nije nam ideja svakako bila da napravimo ‘bosanski lonac’ kako bismo osvojili što više procenata, dva do tri poslanika više ili dva do tri procenta više, ali nam jeste ideja da DS samo tako uđe u zajedničku, jedinstvenu partiju i to je ideja koju LDP u ovom trenutku nudi“, rekao je on.

Kako je ukazao, članovi DS u Novom Bečeju su to prepoznali i pridužili se LDP, odnosno, „jednoj jedinstvenoj partiji, a ne nekoj koaliciji kojoj više niko ne veruje“.

„Koalicije u Srbiji više niko ne poštuje, glasači ih ne prepoznaju, rešenje za Srbiju je jedna jedinstvena partija. Mislim da je to vizija LDP koja će sigurno Srbiju dovesti na dobar put“, rekao je Šućurović i dodao da najuže rukovodstvo opštinskog odbora DS još nije prišlo LDP, ali da se nada da će slediti primer svojih istaknutih članova.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga