Rat SNS-a i DS-a saopštenjima

Odžaci: SNS optužio DS da priprema krađu izbora, DS uzvratio optužbama

26. nov 2013

Srpska napredna stranka (SNS) optužila je Demokratsku stranku (DS) da „priprema izbornu krađu“ na lokalnim izborima u Odžacima 15. decembra, a DS je uzvratio sličnim optužbama na saopštenje „naprednjaka“.

SNS je optužio DS da „svojevoljno formira biračke odbore“ pa tako oni u dva biračka odbora nisu dobili ni jedno mesto. „Ovo vidimo kao jasnu nameru DS-a da se izbornom krađom bori protiv popularnosti koju SNS trenutno ima u opštini Odžaci“, naveo je SNS u saopštenju za javnost i zatražio da dobije „minimum dva mesta“ u svakom biračkom odboru, jer je to proporcionalno snazi stranke u lokalnom parlamentu.

Pokrajinski odbor DS-a u reagovanju na saopštenje SNS-a je ocenio da je reč o „skandaloznim optužbama“ i „lažnom prijavljivanju“ izborne krađe. „Apsolutno su netačne informacije da SNS u Odžacima nije zastupljen u biračkim odborima proporcionalno broju odbornika koje ima u Skupštini opštine Odžaci, a u prilog tome govori i činjenica da je predstavnik SNS u Opštinskoj izbornoj komisiji danas, zajedno sa svim ostalim članovima, glasao za donetu odluku“, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je optužila SNS da na lokalne izbore u Odžacima izlazi u koaliciji sa onim strankama koje je prethodno, na prošlim lokalnim izborima u Novom Sadu, optuživala da su učestvovali u izbornoj krađi. DS je zatražio od SNS-a da odgovori i na pitanje šta se desilo sa optužbama njihovih lidera Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića da je u maju prošle godine, na opštim izborima, DS takođe pokrao izbore na pojedinim mestima. DS je ocenio da SNS građanima Srbije ne može da ponudi bilo šta sem zaduživanja od 11 miliona evra dnevno.

SNS je danas, u još jednom saopštenju za javnost, pozvao poslanike Skupštine Vojvodine da „okrenu leđa“ predsedniku Vlade Vojvodine i potpredsedniku DS-a Bojanu Pajtiću i da tako pokažu da ne žele da ih „narod poistovećuje sa Pajtićem i njegovim zloupotrebama“. SNS je optužio Pajtića da je većinu poslanika u Skupštini Vojvodine „prinudio da budu njegove političke sluge“ i da brinu o njegovim privatnim interesima.

DS je na drugo saopštenje „naprednjaka“ odgovorio da bi SNS-u,umesto što napada integritet i nezavisnost pokrajinskih poslanika, bilo pametnije da se bavi internim istragama i umešanosti svojih funkcionera u najveće afere koje su „ojadile“ Novi Sad. „Maja Gojković i Igor Mirović su u kratkom mandatu načinili milionsku štetu Novom Sadu. Imovinska karta Igora Mirovića mnogo je veća od imovine svih poslanika Demokratske stranke zajedno. Četiristo miliona dinara je Novi Sad, samo do sada platio jedan štetni ugovor Maje Gojković“, naveo je DS.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga