Raspušten odbor SNS u Kuli

Sukob sa centralom stranke oko davanja državnog zemljišta u zakup

07. apr 2014

Lokalni odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Kuli raspušten je odlukom centrale te stranke, a u narednom periodu kulski SNS, najjaču stranku lokalne koalicije, vodiće privremeno povereništvo.

Kako je agenciji Beta potvrđeno u lokalnom SNS nakon večerašnjeg sastanka tog odbora, još uvek se ne zna ko će biti poverenik, ali se očekuje da će novi ljudi biti izabrani u narednim danima.

U kulskom SNS-u su naveli da je razlog za raspuštanje odbora bila poslednja sednica Skupštine opštine, održana prošle nedelje, na kojoj je vladajuća koalicija podržala grupu lokalnih zakupaca državnih oranica i takav zaključak poslala centrali stranke.

Tim zaključkom lokalni zakupci su se uz pomoć lokalnog odbora usprotivili odluci Ministarstva poljoprivrede da određene parcele u kulskom ataru izuzme iz podele prema prečem pravu zakupa, na šta je centrala SNS iz Beograda burno reagovala.

Dodaje se da će odluka o raspuštanju lokalnog odbora biti i zvanično potvrđena na Glavnom odboru SNS, a da je obaveštenje o raspuštanju dobijeno u petak, 4. aprila.

Vladajuću koaliciju u kulskom parlamentu čine SNS, Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka Srbije, Ujedinjeni regioni Srbije i Savez vojvođanskih Mađara.

Od kada je ova koalicija preuzela vlast u Kuli u septembru 2012. godine, mediji i javnost spekulišu o tome da umesto vladajuće koalicije na čelu sa SNS, parlamentom i opštinom upravlja lokalni moćnik Nikola Džomba, kontroverzni biznismen, poznatiji kao bivši vlasnik Fudbalskog kluba Hajduk.

M.L. (Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga