- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Rasprodate karte za Siget festival

Organizatori Sigeta (Sziget), jednog od najvećih evropskih muzičkih festivala koji se održava u Budimpešti, saopštili su u ponedeljak da su prvi put u istoriji ove manifestacije rasprodate sve ulaznice, te da se očekuje rekordna poseta.

Ovogodišnji Siget počinje 11. avgusta, a kako se navodi, nedelju dana pred početak festivala za posetioce su dostupne samo jednodnevne karte.

Osnivač i organizator Sigeta Karolj Gerendai (Karoly) rekao je da je povećano interesovanje publike za ovogodišnje izdanje festivala bilo primetno tokom cele godine, te da je to, prema njegovom mišljenju, rezultat “dobrog programa i usluga koje su uvedene prethodnih godina”.

“Ogtraničili smo broj višednevnih ulaznica na 45.000, a broj dnevnih na 25.000. Sve zajedno sa VIP ulaznicama, saradnicima i osobljem, infrastruktura festivala može da primi 85.000 ljudi dnevno”, rekao je Gerendai.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, Gerendai očekuje da će ove godine Siget posetiti više od 400.000 ljubitelja muzike i festivalske zabave.

Na Sigetu će među glavnim zvezdama nastupiti Kvins of d stoun ejdž (Queens of the Stone Age), Autkast (Outcast), Plasibo (Placebo), Skrileks (Skrillex) i Prodidži (The Prodigy).

Glavna bina ugostiće i Lili Alen (Lilly), La ru (La Roux), Menik strit pričrz (Manic Street Preachers), Mednes (Madness) i Stromae.

Siget se održava od 11. do 18. avgusta u Budimpešti, na Obudai ostrvu u blizini samog centra grada.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!