Rale Milenković: Srbija liči na osvetu loših đaka

"Ovi sada dokazuju da ne mora ništa da se zna, da ne moraju da se uče škole, pa se svete onima koji su slušali i učili"

12. apr 2019

Glumac Radoslav Rale Milenković, poručio je večeras sa protesta „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu, da država Srbija danas liči na „osvetu loših đaka“, i pozvao sve da dođu u subotu 13. aprila na protest u Beograd, kako bi se ptotiv toga pobunili.

„Ovi sada dokazuju da ne mora ništa da se zna, da ne moraju da se uče škole, pa se svete onima koji su slušali i učili. Ja šetam od prvog protesta u Beogradu samo zato što ne mogu na to da pristanem“, rekao je Milenković.

On je pozvao građane da nastave da se skupljaju i šetaju u protestima, ne zbog politike, već zato što su nezadovoljni u zemlji u kojoj se „potpuno proizvoljno postavljaju direktori ili donosioci odluka“.

„Zemlji u kojoj se potpuno proizvoljno lupeta, kao da niko nikada ništa nije znao, kao da ne postoji istorija, kao da se mi ničega ne sećamo i da smo svi drogirani, hipnotisani, pijani ili ludi pa nemamo pojma kako bi jedno društvo moglo da izgleda i na kojim institucijama bi trebalo da počiva“, rekao je on.

Kako je poručio okupljenima, građani se za takvo društvo i atmosferu u kojoj je to nedopustivo, moraju izboriti izražavanjem svog nepristajanja.

„Sve ovo je moguće samo zato što u našem društvu već neko vreme uspeh ne počiva na radu, a ambicija ne počiva na znanju, već na pohlepi i gramzivosti, za koju im je jedini alibi da je podršku dobilo na izborima“, dodao je on.

Prema njegovim rečima, sledeći koji budu u Srbiji došli na vlast, moraju doći u takvu sredinu i atmosferu da će građani „isto ovako protiv njihovih loših odluka ponovo šetati“.

Na protestu se ponovo okupilo više hiljada građana, a pridružili su se i studenti Novosadskog univerziteta koji su slovima ispisali „Mi smo budućnost Srbije“.

Novosađani će se sutra pridružiti protestu „miILIon“ u Beogradu, a kako su u Savetu protesta „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu rekli, neće biti organizovanih autobusa, jer je bilo problema sa autoprevoznicima i nisu uspeli da obezbede prevoz.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga