Rakić-Vodinelić: Ministar da kaže da li je lična karta na ime Ljubiše Preletačevića autentična

"Izborni proces u Beogradu liči na cirkus"

22. feb 2018

Nositeljka liste „Da oslobodimo Beograd“ na predstojećim izborima za gradsku vlast, Vesna Rakić-Vodinelić pozvala je danas ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojšu Stefanovića da odgovori da li je autentična ili je falsfikovana lična karta izdata na ime Ljubiše Preletačevića – Belog.

Navodeći da izborni proces u Beogradu „liči na cirkus“, Vesna Rakić-Vodinelić je ocenila da ministar „mora da odgovori na više pitanja pre no što razmisli o tome hoće li podneti ostavku zbog strašne uloge države u zloupotrebi izbornog procesa“.

„Nakon situacije s ličnom kartom koja je izdata na ime lica koje se zove Ljubiša Preletačević – Beli, šala mora da prestane. Ako je lična karta autentična, da li je rezultat prethodne procedure promene imena i prezimena? Koliko je ličnih karata u toku izbornog postupka bilo izdato u proceduri koja je trajala nešto kraće od 12 časova“, upitala je prva na listi „Da oslobodimo Beograd“.

Vesna Rakić-Vodinelić je najavila da će predstavnici te liste uložiti prigovor na odluku Gradske izborne komisije (GIK) o proglašenju izborne liste pod nazivom „Ljubiša Preletačević Beli – Zato što volimo BELOVGRAD“ i dodala da će u slučaju da GIK ne usvoji prigovor, uputiti žalbu Upravnom sudu.

„Obratićemo se i MUP-u na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja sa pitanjima na koja zbog hitnosti postupka moraju da odgovore u roku od 48 časova, a ako to ne učine, obratićemo se Povereniku za informacije od javnog značaja“, kazala je Rakić-Vodinelić.

Njenu izjavu je prenela Demokratska stranka koja uz Socijaldemokratsku stranku, Novu stranku i Zelenu ekološku partiju – Zelene, čini listu „Da oslobodimo Beograd“.

Gradska izborna komisija je juče donela zaključak o otklanjanju nedostataka za izbornu listu pod nazivom „Ljubiša Preletačević Beli – Zato što volimo BELOVGRAD“, i u saopštenju navela da ovlašćeni podnosilac izborne liste ima rok od 48 sati od časa dostavljanja zaključka da otkloni nedostatke.

Upravni sud je ranije listu Ljubiše Preletačevića Belog za izbore u Beogradu 4. marta poništio uz obrazloženje da njen naziv nije u skladu s Uputstvom za proglašenje izborne liste.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga