RAF u Novom Sadu

Regionalni alternativni festival (RAF) održaće se danas i sutra u Novom Sadu, u sklopu obeležavanje Svetskog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma.

06. nov 2010

Regionalni alternativni festival (RAF) održaće se danas i sutra u Novom Sadu, u sklopu obeležavanje Svetskog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma.

U sklopu festivala, večeras u 18 sati u Radio kafeu biće održana tribina o alternativnim kulturnim prostorima. Na tribini će o svojim iskustvima sa alternativnim kulturnim prostorima govoriti gosti iz Pule, Mostara i Zagreba.

U 21 sat, u prostoru SKC-a Novi Sad “Fabrika”, biće organizovan koncert na kojem će svirati Brikheds (Brickheads) i Red junion (Union) iz Novog Sada, Pasmaters iz Pule, Difnes baj nojz (Deafneš by Noise) iz Samobora i Stilnes (Stillnes) iz Splita.

Kako su objasnili organizatori, reč je o tradicionalnom antifašistickcom koncertu, koji se ove godine održava po jubilarni deseti put.

U “Fabrici” će sutra u 19 sati biti održana tribina o internacionalnom antifašizmu, na kojoj će biti reč o načinima funkcionisanja i problemima s kojima se suočavaju antifašističke organizacije u Evropi. Na tribini će govoriti antifašisti iz Nemačke, Češke, Hrvatske i Srbije.

Od 21 sat u nedelju biće organizovana projekcija francuskog filma “Antifa”, koji donosi priču o ultradesničarskim organizacijama u Parizu i o antifašističkom otporu od osamdesetih godina prošlog veka do danas.

“Film govori o načinu na koji su se antifašisti organizovali i kako su odneli prevagu nad fašističkim grupama na pariskim ulicama”, navodi se u pratećem materijalu uz festival.  

Festival organizuju Antifašistička akcija Novog Sada i Alternativna kulturna organizacija, u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom (SKC) Novi Sad.

RAF su podržali Pokrajinski sekretarijat za kulturu i Kancelarija za mlade Gradske uprave za sport i omladinu.

(Autonomija)  

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga