Radulović: Zakon o saradnji Srbije i UAE neustavan

Saša Radulović ocenio je da je zakon o saradnji Srbije i UAE neustavan i najavio nastavak skupljanja potpisa.

21. jul 2014

Pokret „Dosta je bilo – Restart“ organizovao je u Subotici prikupljanje potpisa protiv prodaje poljoprivrednog zemljišta.

Akcija nazvana „Ne damo zemlju ispod žita“ za cilj ima „napad na ustavnost“ Zakona o saradnji između UAE i Srbije, rekao je lider ovog pokreta Saša Radulović.

Radulović je istakao da se ovim zakonom krši Ustav Republike Srbije u kojem piše da jedino državljanin Srbije pravo da bude vlasnik zemlje.

On je podsetio i da Zakon o poljoprivrednom zemljištu predviđa da zemlja ne sme da se izdaje nekome ko nije iz opštine u kojoj se ona nalazi.

„Pokušavaju da sakriju ugovore između Srbije i kompanija u UAE i da ih podvedu pod zakon o saradnji dve zemlje. Mi ćemo peticijom napasti ustavnost ovog zakona koji je donešen u martu prošle godine“, rekao je Radulović.

Lider pokreta „Dosta je bilo – Restart“ istakao je i da se zemlja prodaje tajnim ugovorom i bez javnog nadmetanja.

On je objasnio da je reč o 3.700 hektara poljoprivrednog zemljišta u Bačkoj, sa sedam silosa, upravnim zgradama i skladištima koja su u vlasništvu četiri preduzeća u restrukturiranju, koja se, kako tvrdi, nude Arapima.

Radulović je dodao i da su sporne dodatne dve hiljade hektara zemlje u opštini Kula, koje će, prema njegovim rečima, biti izuzete iz licitacije i ponuđene firmama iz UAE.

Akcija „Ne damo zemlju ispod žita“ nastavlja se u Zrenjaninu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga