Radulović: Vučić želi vojvođanske paore da pretvori u jeftinu radnu snagu

"Poslednji voz da se spreči finalna rasprodaja državne imovine"

25. avg 2015

Predsednik Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović optužio je večeras Vladu Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića da kroz izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu žele da prodaju 30 odsto plodne vojvođanske zemlje velikim korporacijama.

“Vučić namerava da preda 30 odsto plodne vojvođanske zemlje velikim korporacijama, u direktnoj pogodbi, bez javnog nadmetanja, umesto da je obrađuju paori. Iz iskustva znamo da se iza svih tajnih pogodbi i ugovora krije korupcija”, rekao je Radulović na akciji prikupljanja potpisa protiv rasprodaje državne imovine u centru Novog Sada.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije namerava da proda Telekom strateškom investitoru jer je budžet prazan.

“Telekom je samo prvi na spisku, nakon toga sledi i prodaja Aerodroma, EPS-a i drugih strateških resursa. Mi smatramo da Telekom treba profesionalizovati i izvesti na berzu, kao što su uradile Norveška i Nemačka sa svojim kompanijama”, kazao je Radulović.

Prema njegovim rečima, Zakonom o konverziji zemljišta kojim se građevinsko zemljište “iz pljačkaške privatizacije poklanja tajkunima”.

Ocenio je da će se Srbija pretvoriti u zemlju jeftine radne snage i dodao da je sada poslednji trenutak da se to spreči.

“Moramo to da zaustavimo da decu i unuke ne gledamo preko Skajpa. Mi smatramo da je ovo poslednji voz da se spreči finalna rasprodaja državne imovine koju planira nesposobna Vlada Aleksandra Vučića”, rekao je Radulović.

U okviru akcije „Poslednji voz. Tvoja zemlja ili njihova država“ Pokreta Dosta je bilo prikupljao je večeras potpise građana protiv “štetnih zakona” o rasprodaji državne imovine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga