Radulović: Suluda politika subvencionisanja stranih investitora

Najbolja subvencija privredi je smanjenje poreskog opterećenja

30. mar 2016

Predsednik Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je da vlasti u Srbiji vode “suludu” ekonomsku politiku kada su u pitanju subvencije stranim investitorima i ocenio da se na taj način guše domaća porodična preduzeća, koja po njegovim rečima zapošljavaju 1,6 miliona ljudi u Srbiji.

“Vodi se suluda eknomska politika kojom se uništava domaća privreda a finansiraju strani investitori kroz subvencije za nova radna mesta”, rekao je Radulović sinoć na predizbornom skupu u Novom Sadu.

On je kao poslednji primer takve prakse naveo Obrenovac, gde jedan kineski investitor treba da dobije 27.800 evra po radnom mestu, na kome će plaćati radnika 200 evra mesečno.

“To vam je plata za 11 godina. S druge strane, mi imamo domaćeg proizvođača bojlera koj zapošljava ljude, plaća poreze, da bi država onda dala njegovoj konkurenciji novac da ga ugasi. To mora da se prekine”, kazao je Radulović.

Ocenio je da je najbolja subvencija privredi smanjenje poreskog opterećenja kroz smanjenje poreza i doprinosa.

“To onda ide svima i nije selektivno, i posebno pogoduje porodičnim firmama koje zapošljavaju 1,6 miliona ljudi”, naveo je Radulović.

Založio se za donošenje zakona o poreklu imovine, za koji je rekao da je vrlo jednostavan i da treba da kaže da za svu imovinu koju imate morate imati neke zakonite poreske prihode za koju ste podneli poresku prijavu kojom opravdavate kako ste stekli tu imovinu.

“I to nije problem za 95 odsto građana Srbije, a onih pet odsto ćemo morati da proverimo”, poručio je Radulović.

Ocenio je da u medijima u Srbiji vlada cenzura i naveo da nije gostovao ni na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom pune dve godine.

Prema njegovim rečima, društvene mreže i internet danas su ono što su B92 i Studio B bili devedesetih godina 20. veka.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga