Radulović: Ozbiljan prostor za opoziciju, potreban dogovor o jednom kandidatu

"U aktuelnoj situaciji parlamentarna većina se popirlično trese"

16. feb 2017

Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je danas da odluka predsednika Srbije Tomislava Nikolića i „raskol“ u vladajućoj koaliciji i Srpskoj naprednoj stranci otvara ozbiljan i velik prostor za opoziciju da sa jednim predsedničkim kandidatom pobedi na izborima.

„Zahtevamo od svih kandidata da stave svoje lične ambicije sa strane. Ima još dovoljno vremena da dođe do dogovora“, rekao je Radulović agenciji Beta.

On je kazao da je neophodna pobednička izborna strategija, jer ukoliko do toga ne dođe u Srbiji će uslediti pet godina mraka.

„Osećamo odgovornost, imamo veliku podršku građana i cilj ovih izbora je pobediti protivničkog kandidata SNS i dovesti i vratiti državu građani i uspostaviti red u zemlji, što nije učinjeno posle 5. oktobra“, rekao je Radulović.

On je kazao da se dešavanjem sa najavljenom kandidaturom Nikolića vrlo jasno pokazalo zbog čega vredi čekati i zbog čega se ne treba izletati o tome ko će biti kandidat opozicije.

Kako je dodao, DJB će sačekati da se „ova saga“ završi i konačno dobije odgovor ko će biti kandidat Aleksandra Vučića za predsednika Srbije i da li će biti parlamentarnih izbora, s obzirom da se u aktuelnoj situaciji parlamentarna većina „popirlično trese“.

Radulović je rekao i da je jasno da je Nikolić tražio ili da ga Vučić podrži kao predsedničkog kandidata SNS na izborima ili da ako Vučić želi sam da trči u izbornoj trci, onda vrati stranku Nikoliću i postane predsednik Vlade.

On je ponovio da DJB zahteva od Vučića da podnese ostavku na mesto predsednika vlade jer je nemoralno je da sa te pozicije trči predsedničku trku i ponovio zahtev za istovremeno održavanje parlamentarnih i predsedničkih izbora.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga