Radulović: Mercedes neće doći u Srbiju, Vučić laže

"Car je go"

14. feb 2014

Bivši ministar privrede Saša Radulović naveo je da su predstavnici kompanije Mercedes nedvosmisleno obavestili domaće vlasti da nisu zainteresovani za ulaganja u Srbiju, pa tako ni za investiranje u Ikarbus i u FAP, i optužio prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da to prećutkuje.

Radulović je na svome blogu na sajtu B92 napisao da je u novembru prošle godine prisustvovao sastanku u Vučićevom kabinetu, na kojem je bio i direktor Mercedesa, nemački ambasador u Srbiji, kao i Vučićev savetnik Siniša Mali.

On je naveo da je Mercedes zainteresovan za nameru grada Beograda da kupi nove autobuse.

„Kako su Mercedesovi autobusi preskupi i ne mogu da prođu javni tender, ideja i pre rekonstrukcije vlade je bila da Mercedes Ikarbusu, umesto šasija koju je Ikarbus koristio, proda svoje šasije starije generacije sa motorom i prenosom, da Ikarbus nadogradi šasiju i da takav autobus bude ponuđen gradu Beogradu. Mercedes bi izvršio i kontrolu kvaliteta i autobus bi dobio Mercedesov znak“, naveo je Radulović.

Dodao je da Mercedes nije bio zainteresovan da se šasija isporuči FAP-u u delovima pa da se potom sklapa u toj fabrici u Priboju, a nisu bili spremni da razgovaraju ni o tome da taj novi autobus preko Mercedesa nađe i neka treća tržišta.

„Bili su veoma jasni i po tom pitanju. Nemački jasni“, naveo je Saša Radulović.

On je optužio Aleksandra Vučića da je u javnosti prećutao da Mercedes neće doći u Srbiju, već je izjavio da će se „za manje od mesec dana prvi srpski mercedes će se pojaviti na našim ulicama“.

„Car je go. Aleksandar Vučić nije dorastao poslu koji obavlja. Što i nije neka novina, jer sve od Zorana Đinđića ni jedan premijer koga smo imali, a bogam ni jedan PPV, nije bio dorastao poslu koji je obavljao. Aleksandar Vučić niti zna kakve su nam reforme potrebe, niti mu je u interesu da ih sprovede“, naveo je Radulović.

On je rekao da bi pre nego što se Beograd odluči za kupovinu Mercedesovih šasija, mora utvrditi da li je upravo ta šasija najbolja za Beograd ili neka druga.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga